hírek

Arany Napok a Cifrakertben

 

Szeptember 10-én Hagyományőrző felvonulással kezdődött a Nagykőrösi Arany Napok a XIX. századi hagyományok jegyében. A Cifrakertbe érkezve Dr. Czira Szabolcs polgármester, a rendezvény fővédnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a Ceglédi Fúvószenekar és Majorett csoportja, valamint a Pomázi Hagyományőrző Tűzoltó Egylet adott ünnepi műsort. A nap telis tele volt még programokkal, fellépett a Zanzibár együttes, majd késő este Kállay Saunders Band élő koncertjére tombolhatott a közönség, a kiszínpadon a Fésűs Trió Cifrabulija is fergeteges hangulatot teremtett. A kísérő programok mint a városnéző kisvonat, a lovasfogat, filléres könyvvásár, Arany Irodalmi Kávéház, Magyar Hadkiegészítő Parancsnokság Honvéd Toborzó Irodájának kitelepülése, fegyverek, egyenruhák kipróbálása, a Magyar Posta kitelepülése, fafaragás, vidámpark, póni lovagoltatás és még sorolhatnánk a véget nem érő lehetőségeket, szintén nagyon népszerűek voltak.

Címke: 

Ilyen lesz a játszótér a Cifrakertben, ha elkészül

 

A játszótér tervezője, Varga István írja: A nagykőrösi Cifrakert területén található szabadtéri színpad mögött egy korábban leégett épület helyén kívánt a helyi városvezetés egy új, modern játszóteret létrehozni a kertet látogatók számára. Képek a címre kattintva!

Címke: 

Az EGT Alap támogatásával újul meg a Cifrakert


Nagykőrös Város Önkormányzat rendkívüli képviselő- testületi ülésén döntött róla május 18-án, hogy támogatja a Cifrakert rehabilitációját célzó pályázatot, és biztosítja az EGT Alap támogatása mellé a szükséges megemelt önerőt. Összesen 94.036.342 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Város.
A Közép-magyarországi Régiót érintő közismert fejlesztési forráshiányra való tekintettel különös figyelmet érdemel Nagykőrös számára az úgynevezett  
Norvég Alapból elnyert közel 100 milliós támogatási összeg
A támogatás lehetőséget nyújt egy, a városfejlesztési tevékenységünkbe illeszkedő jelentős mértékű kulturális és egyben infrastrukturális fejlesztésre.

A pályázat műszaki tartalmának megtartása mellett, a bruttó 225.966.124 Ft összköltségű beruházás érdekében bruttó 131.929.782 Ft összegű önerőt szükséges biztosítani.
Erről döntött határozatával a képviselő- testület.

Címke: