Az EGT Alap támogatásával újul meg a Cifrakert


Nagykőrös Város Önkormányzat rendkívüli képviselő- testületi ülésén döntött róla május 18-án, hogy támogatja a Cifrakert rehabilitációját célzó pályázatot, és biztosítja az EGT Alap támogatása mellé a szükséges megemelt önerőt. Összesen 94.036.342 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Város.  A Közép-magyarországi Régiót érintő közismert fejlesztési forráshiányra való tekintettel különös figyelmet érdemel Nagykőrös számára az úgynevezett. Norvég Alapból elnyert közel 100 milliós támogatási összegA támogatás lehetőséget nyújt egy, a városfejlesztési tevékenységünkbe illeszkedő jelentős mértékű kulturális és egyben infrastrukturális fejlesztésre.

 

A pályázat műszaki tartalmának megtartása mellett, a bruttó 225.966.124 Ft összköltségű beruházás érdekében bruttó 131.929.782 Ft összegű önerőt szükséges biztosítani. Erről döntött határozatával a képviselő- testület.

 

 

 

Az előterjesztésben pontosan szerepelnek az előzmények is. Ebből kiderül, hogy Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2014. (III.27.) határozata alapján, Nagykőrös Város Önkormányzata még 2014. májusában nyújtotta be a Cifrakert és Svájci ház funkcióbővítő rehabilitációja című pályázatát, az NFFKÜ- Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt (továbbiakban: NFFKÜ) részére. A pályázat a Cifrakert környezetrendezése, valamint az ott álló helyileg védett Svájci ház és zenepavilon épületek komplex felújítása érdekében az EGT Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása programterület keretében megjelent városi és vidéki épített, valamint a természeti örökség védelmét szolgáló pályázati felhívás, Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzésejogcímére került benyújtásra.

 

Az NFFKÜ 2016. május 6-án érkezett tájékoztatásának megfelelően a pályázatot támogatásban részesítették.

 

Cikk forrása IDE kattintva

Címke: