Nagykőrös „zöld szíve„ újraéled- Projektnyitó rendezvény

Szeptember 28-án került sor a nagykőrösi Cifrakertben, a felújítás előtt álló Svájci Házban a Cifrakert és Svájci Ház funkcióbővítő rehabilitációja című, EGT Alap által támogatott projekt nyitórendezvényére. Köszöntőt mondott Dr. Czira Szabolcs polgármester, majd Tényi András főépítész tartott előadást a felújításokról. A Cifrakert felújítását a Norvég Alap 94.036.342 Ft vissza nem térítendő támogatással segíti. Ebből a nagykőrösi zöldfelület, és épített környezetének megújítása valósul meg.


 

A támogatás lehetőséget nyújt egy, a városfejlesztési tevékenységbe illeszkedő jelentős mértékű kulturális és egyben infrastrukturális fejlesztésre. A pályázat műszaki tartalmának megtartása mellett, a bruttó 227.583.107 Ft összköltségű beruházás érdekében bruttó 133.546.765 Ft összegű önerőt biztosít Nagykőrös. A munkálatok napokon belül megkezdődnek az akcióterületen, és jövő év április végéig be is fejeződnek. A rendezvényen a szakminisztérium képviselői is részt vettek, akikkel személyes egyeztetést folytatott Dr. Czira Szabolcs polgármester és Vozárné Ragó Ildikó, a KÖVA- KOM Nonprofit Zrt vezérigazgatója. Ezen cég biztosítja a HU07- 0067-A2-2013 –as számú nyertes projekt nyilvánosságát.

 


 

A projekt tartalmazza a Svájci Ház felújítása mellett az úgynevezett Zenepavilon rekonstrukcióját, valamint a szabadtéri színpad felújítását is, de egy új játszótér kialakítására is sor kerül, mely nem csak a kisgyermekek igényeit szolgálja majd ki. A célterületen szabadtéri fittness eszközöket is telepítenek. A projekt célja, hogy az egyébként is igen népszerű Cifrakert még többet nyújthasson a lakosságnak, az idegenforgalom résztvevőinek, és, hogy a szép erdős, terület méltó helyszíne lehessen a városi nagyobb rendezvényeknek is, gyönyörű épületeivel.

 

 

A kivitelező a közbeszerzési eljárás zárását követően szeptember 1-én került kihirdetésre, szeptember 12-én került aláírásra a vállalkozási szerződés a Szilasi és Társa Kft.-vel. A projekt tervezési munkálatait is a Horizont4 Kft. végezte, Tőrös Csaba tervező is személyesen vett részt a projektnyitó rendezvényen, ahol helyszíni egyeztetést folytatott a városi főépítésszel, Tényi Andrással, valamint a kivitelező képviselőjével. A projekt műszaki ellenőre Paluska Zoltán, a projektmenedzsmentet az Uniós Projekt Fejlesztő Tanácsadó és Szolgáltató Kft. végzi. A Program Operátor a Miniszterelnökség, Kulturális Örökségvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság, a Végrehajtó Ügynökség NFFKÜ Zrt. (Nemzeti Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Címke: